Covid-19 Update

veelgestelde vragen

Zoals u ongetwijfeld via de media vernomen heeft, heeft de Belgische overheid via de publicatie op 12 januari van een nieuw Ministerieel Besluit de huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken verlengd tot 1 mei 2021. Deze maatregelen houden in dat heel wat culturele en economische activiteiten, waaronder handelsbeurzen, on hold blijven staan.  Wij staan als beursorganisator in nauw contact met de bevoegde politici en overheden maar hebben er geen zicht op wanneer de maatregelen voor onze sector versoepeld zullen worden. 

Graag informeren we jullie over deze laatste ontwikkelingen. Bekijk hieronder ons antwoord op veelgestelde vragen:

Door de coronacrisis blijven evenementen van grote capaciteit nog steeds onmogelijk, maar wij blijven niet bij de pakken zitten! We stellen alles in het werk om de veiligste plek te creëren om mekaar te ontmoeten en zaken te doen. Want het is niet omdat er geen massa-evenementen meer kunnen plaatsvinden, dat andere activiteiten niet kunnen doorgaan.

Denk maar aan:

  • Culturele activiteiten (tentoonstellingen, zittende voorstellingen…)
  • Seminaries en conferenties (volgens het CERM-model)
  • Onderwijs en vorming (afnemen van examens, lesgeven, trainings, workshops…)
  • Outdoor recreatie (openlucht cinema, rijlessen…)

Of had jij een ander innovatief idee? Bespreek het even met onze teams en we bekijken de mogelijkheden samen!

Uiteraard zorgen we ervoor dat de opgelegde preventieregels per activiteit/sector steeds nageleefd worden.

De gezondheid van onze medewerkers, bezoekers, exposanten, organisatoren en alle andere partijen die betrokken zijn bij de organisatie van een beurs en/of evenement is voor ons primordiaal. Om het belang hiervan te onderlijnen hebben wij een partnership afgesloten met het bedrijf SGS, dit is een bedrijf dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop. Concreet houdt dit partnership in dat er een geregeld een audit zal gebeuren van onze eventlocaties om een perfecte opvolging van onze veiligheids- en hygiëne protocols te garanderen. Naast dit partnership, hebben wij ook hard gewerkt aan tal van andere veiligheidsmaatregelen voor onze beurzen, events en al onze Easyfairs locaties. De uitkomst hiervan, vindt u in het schema hieronder.

De organisatoren zullen elk op hun beurt de regels en richtlijnen moeten volgen die in het beursprotocol of het C-ERM model worden aanbevolen. 

  • Beurzen: Beurzen (in vaste beursgebouwen) kunnen momenteel nog niet plaatsvinden. Van zodra dit terug mogelijk is, moet dit gebeuren onder de regels van het geldende handelsprotocol (de gids voor de heropening van winkels). Het protocol houdt in dat wij onszelf als sector heel strikte veiligheidsvoorwaarden opleggen zodat onze beurzen een veilige ontmoetingsplaats zijn voor medewerkers, exposanten, bezoekers en alle betrokken partijen.

  • Evenementen: Ondertussen werd in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties het COVID Event Risk Model ontwikkeld. Met dit model kunt u inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Wij zullen alvast deze oefening maken voor al onze eigen evenementen en locaties, maar raden absoluut ook elke eventorganisator aan om deze event scan te ondernemen. Bij een niet groene uitkomst, kunnen onze interne experts bekijken welke extra maatregelen nodig zijn om het event COVID-veilig te maken.

Ja, we zullen hiervoor rekening houden met de maatregelen die de overheid zal uitwerken voor de horecasector. Daarnaast gelden ook hier alle bestaande corona-maatregelen, zoals 1,5 meter-afstand aan de kassa. Deze afstanden worden duidelijk zichtbaar gemaakt, zoals we nu ook al zien bij onder andere supermarkten en andere winkels. We zullen ook overschakelen op 100% cashless betalen.

Wij zijn goed bereikbaar ook al werken onze medewerkers deeltijds omwille van een groot aantal uitgestelde of gecancelde events. Twijfel niet om met ons contact op te nemen via het formulier hieronder of één van onze collega’s te mailen/bellen in geval van vragen. We helpen je graag verder!

Ja, dit kan terug sinds juni 2020, mits afspraak en de nodige veiligheidsmaatregelen. Reserveer je afspraak via sales@easyfairs.com

Liever nog even wachten? Geen probleem, je kan onze locatie virtueel bezoeken en indien gewenst een persoonlijke e-begeleiding aanvragen.

The event industry has been hit hard. But we will rise. Because that’s what we do. #staystrong

Easy venue, safe venue Nekkerhal

Ons engagement voor uw veiligheid

Meer dan ooit is uw veiligheid één van onze hoogste prioriteiten. Onze events en eventlocaties stellen alles in het werk om de properste en veiligste plek te creëren om mekaar te ontmoeten en zaken te doen.
Uw gezondheid en welzijn zijn onze topprioriteit.

Reiniging en hygiëne

Desinfectie

Tijdens onze events zullen alle oppervlaktes gereinigd worden met een type ontsmettingsmiddel dat ook in ziekenhuizen wordt gebruikt. De meest aangeraakte oppervlaktes zullen heel regelmatig gedesinfecteerd worden. Electrostatische sprayers voldoen aan de strengste hygiënenormen.

Hand hygiëne

Desinfecterende handgel zal overal op events en in de gemeenschappelijke ruimtes beschikbaar zijn. Ontsmet uw handen regelmatig! Wegwerphandschoenen zijn ook beschikbaar.

Food & drinks

U kan nog steeds eten en drinken kopen in onze hal en tijdens events. Onze cateraars zullen alle veiligheidsrichtlijnen respecteren die hun vanuit de overheid worden opgelegd. Wij vragen u vriendelijk om voor het eten uw handen te wassen en te desinfecteren.

Cashless betalen

Om gezondheidsredenen aanvaarden we enkel cashless betalingen in Nekkerhal – Brussels North.

Persoonlijke bescherming en detectie

Mondmaskers verplicht

Bezoekers, exposanten en organisatoren moeten een mondmasker dragen op handelsbeurzen en salons (ook tijdens op- en afbouw). Wij raden u aan om steeds uw eigen exemplaar mee te nemen.

Plexiglas schermen

Er zullen plexiglas schermen voorzien worden bij registratie desks, infopunten, cateringpunten en alle andere balies die bemand zijn tijdens de events.

Fysieke afstand

Bezoekersdichtheid

Om voldoende fysieke afstand te kunnen bewaren, zullen we op ieder moment het aantal mensen aanwezig in de hal monitoren, in lijn met de richtlijnen van de lokale overheid.

Social distancing

Wij vragen u om steeds een afstand van 1,5 meter te bewaren.

Vermijd fysiek contact

Er mag geen lichamelijk contact zijn bij de begroeting: geen handen geven en niet kussen.

Verplichte registratie

Koop uw ticket steeds vooraf online want verkoop aan de kassa is niet langer meer mogelijk. U kan uw ticket met toegangscode uitprinten of meebrengen op uw smartphone. Uw barcode zal gescand worden aan één van de (touchless) scanning balies.

Eenrichtingsverkeer

Eenrichtingsverkeer in de gangen zal helpen om uw bezoek veilig en aangenaam te maken. Bezoekers zullen elkaar minder kruisen en zo kan u makkelijk anderhalve meter afstand bewaren.

Looplijnen

Indien gangpaden voldoende breed zijn om bezoekers in beide richtingen toe te laten, vragen wij u de looplijnen te respecteren die de looprichting aangeven.

Maximum capaciteit bij zittend event

Tijdens zittende events zal er steeds een afstand van 1,5 meter tussen de stoelen bewaard worden. Dit betekent dat de capaciteit beperkt wordt, dus kom op tijd. Ga niet zitten op een stoel waar duidelijk op vermeld staat dat hij niet kan gebruikt worden.

Voelt u zicht ziek, blijf thuis

Hoe graag we u ook willen verwelkomen op onze events, wij vragen u graag om respect te hebben voor de gezondheid en de veiligheid van iedereen. Indien u zich ziek voelt – ook bij milde symptomen van een verkoudheid of koorts – blijf dan a.u.b. thuis.

Bedankt!

Wij danken u om deze regels te respecteren.
Hou het veilig en tot binnenkort op een van onze events.

Bleef jouw vraag onbeantwoord?

Neem hieronder contact op en we helpen je snel verder

+32 (0)15 551 001

Scroll naar top